Blog Herfst 2013

31. dec, 2013
31. dec, 2013

We maken een einde aan deze blog, vergezeld van onze beste Nieuwjaarswensen. We werken aan het nieuwe decor van de blog en het dagboek. We weten ook nog niet wat het gaat worden. We hopen in het volgende jaar minstens evenveel lezers te hebben, en hopelijk nog meer reacties en andere feedback.

Laat u niet onbetuigd! Verder hoop ik dat het nieuwe jaar voor elk van ons de gelegenheid moge bieden tot meer zelfontplooiiing. Ieder van ons moet in zichzelf ontdekken welk pad naar het innerlijke zelf leidt.

30. dec, 2013

We zijn er mee begonnen een ongepubliceerde roman op de site te zetten, en lang zal het niet duren, of hij staat er volledig op. Voorlopig is de hij te vinden na De Laatste Ketter, dat nu na dagboek 2013 komt, maar dat zal veranderen omdat het jaar ten einde loopt en we daar nu op die plaats dagboek 2014 gaan krijgen. Op dat ogenblik zal dagboek 2013 naar beneden verhuizen en in de buurt van dagboek 2012 terechtkomen dat al omlaag in het menu gebracht is.

Dit alles om onze trouwe lezers te waarschuwen dat er dingen bijkomen en dat er andere dingen verschuiven naarmate we de website aanvullen. Intussen heb ik de pagina met Links trouwens ook weggehaald, die we vroeger hadden, omdat ik daar toch maar weinig mee deed.

Het is misschien goed hier even de lezers te waarschuwen dat de toonaard van de ongepubliceerde roman uit 2003 onder de titel Sprokkelmaand redelijk libertijns en van homo-erotische aard is. Indien u dat niet leuk vindt kunt u beter niet gaan kijken. Het is alleen tekst zonder plaatjes.

 

29. dec, 2013

Het strand van Bredene, 28 december 2014.

28. dec, 2013

Op 28 december herdenkt de kerk het martelaarschap van het ongekende aantal jongetjes van onder de twee jaar die op beestachtige wijze werden afgeslacht door de bloeddorstige koning Herodes, die daarmee trachtte de Messias te treffen luidens het Mattheusevangelie.

Jezus werd geboren en het was al meteen prijs. Van bij het begin een teken van tegenspraak. Tegen de duistere achtergrond van deze wreedheid ontluikt een belofte van licht.

De donkerste dagen hebben we gehad maar de geschiedenis zal leren dat het Christendom geen wandeling in het park is.