Als een vis in het water

22. sep, 2013

Thema

Met een behoorlijke vertraging zijn we blij toch de nieuwsbrief van september te kunnen voorleggen.
Het fotothema van de week is vis.

Kroatische vis

Editoriaal

Ik heb daar eerlijk toegegeven met Picasa een beetje effect op gezet.

Terug van weggeweest.

Het is een beetje bijzondere nieuwsbrief deze keer, veel later dan gewoonlijk, maar dat komt ook door de korte maand augustus wegens de vakantie.

Er was gewoon minder te vertellen, omdat er niet zoveel is gebeurd op de website door toedoen van onze afwezigheid. We dachten dus iets later uit te komen, maar het is door omstandigheden later geworden dan gedacht.

Dat maakt niet uit, het is niet dat er iemand zit op te wachten. We hebben geen betalende abonnees en ook geen adverteerders zodat het de site een aangelegenheid is die strikt tot ons en daarmee bedoel ik u, de lezer, en mezelf, beperkt blijft.

Wijzigingen

We hebben de volgorde van de rubrieken veranderd, en hier en daar iets opgeruimd, maar dat zal zichzelf wel uitwijzen in het menu.

De bedoeling is de helderheid van de structuur te vergroten, om de toegankelijkheid te verhogen, zeker nu de website zo een omvang heeft genomen, dat een overzicht ervan krijgen niet voor de hand ligt.

Dankzij de nieuwsbrieven, waarvan de vorige wekelijkse versie te vinden is onder ‘themapark’ in het menu, is het mogelijk een ingang per thema te vinden, wat tot een andere leeservaring leidt.

De gastbijdagen zullen verdwijnen!

22. sep, 2013

Opgelet

We zullen volgende maand overgaan tot het verwijderen van de rubriek gastbijdragen. Daarin is het laatste jaar niet veel meer gebeurd, en echt leven doet het niet. We zijn verplicht ruimte vrij te maken, en na rijp beraad zal dit het volgende slachtoffer worden van onze besnoeiingen.
Zo gauw dat gebeurd is, zal deze lînk niet meer werken.

  • Gastbijdragen

    Zoals gezegd een rubriek die zal verdwijnen. Liever dan de ene na de andere af te pellen, waaruit een voorkeur afgeleid zou kunnen worden, nemen we alles ineens weg.

  • Augustus

    Op het einde van augustus hebben we nog aandacht besteed aan de boeken die we intussen gelezen hebben, en over het belang van lezen in het algemeen. Leve het boek.

  • September

    September is al goed gevorderd. We besteedden onder meer al aandacht aan de Leuvense universiteit, en de witte en de rode clown van Michel Tournier. Veel leesplezier.

Twee clowns

Een rondeau in sneak preview

De witte clown met glittermouwen

En hoge vraagtekenwenkbrauwen

Kijkt waar August zich heeft verstopt

Die heeft zijn meester niet gefopt

En zal zich zijn verraad berouwen

 

Wie kan niet zonder lach beschouwen,

Wiens aandacht zal een tel verflauwen

De adem in de keel gekropt:

De rode clown

 

Hangt neergeslagen in de touwen

De slagenregen te herkauwen

Er is nog al op los geklopt

Ze hebben het tot act geschopt

Geschikt voor kinderen en vrouwen

De beide clowns

Met vriendelijke groet,

Dirk van Babylon