Vakantieplannen

31. jul, 2013

Onder ons

In de maand augustus gaan we met vakantie en zal de website een tijdje niet meer onderhouden worden. Het is altijd een beetje akelig om zoiets aan te kondigen, om geen ongenode bezoekers aan te trekken. Dus het moet wel onder ons blijven.
Toch gaan we nog een maand augustus beginnen in het dagboek, maar dat zal een korte maand worden, want we zijn wel twintig dagen weg.

Augustus - Les très riches heures du Duc de Berry. Je kon omstreeks het jaar 1410 blijkbaar in de rivieren zwemmen.

Editoriaal

Initiaal met de letters kl. Wat wilde de miniaturist ons vertellen?

Elk jaar neem ik me voor vanuit het vakantieoord de website nog verder aan te vullen, maar het komt er nooit van. Omdat het vakantie is, en de website is werk, zo simpel is dat.

Ik krijg wel mijn e-mails op de tablet of de i-Phone, waar ook ter wereld, maar ik kan ze niet beantwoorden.

Het schept een soort isolement dat wellicht wel een keertje goed is.

Hoe dan ook zijn we blij u de nieuwe nieuwsbrief voor te stellen, met een terugblik op waar we het in het dagboek de voorbije maand zoal  over gehad hebben.

Zo was er onder meer de troonsafstand van Koning Albert II, onmiddellijk gevolgd door de troonsbesijting zijn zoon Filip. Het is allemaal welvoeglijk verlopen. We wilden er eerst geen aandacht aan besteden, maar we zijn er in het dagboek toch even op in gegaan, maar wel na de feiten, omdat we ons daar niet wilden in mengen, dus te vinden vanaf 22 juli.

In de periode daarvoor hebben we onder meer ook enig licht geworpen op het jaar 1986 en onze kennismaking met Angèle Manteau en Julien Weverbergh in dat jaar. Ik raakte betrokken in een uitgeversoorlog en mijn carrière in de letteren was snel voorbij.

In onze diashow blikken we terug op de reis van vorig jaar met een paar impressies van Capri. Dit eiland speelt een belangrijke rol in 'de Zwarte Bruidegom.' De roman waarmee die carrière begonnen is.

Bijblijven

31. jul, 2013

Nieuwe koppen

We mogen ook de aandacht trekken, op wat de afgelopen tijd veranderd is op de website. De volgorde van de rubrieken is een aantal keren licht gewijzigd. Er zijn drie nieuwe rubrieken bij gekomen zoals u hieronder kunt zien, zonder de maand augustus in het dagboek mee te tellen.

  • Rondeaux

    Het rondeau is naast een muziekvorm, ook een middeleeuwse versvorm die in latere eeuwen nog werd gebruikt, met als beroemd voorbeeld: 'In Flanders fields the poppies grow'

  • Themapark

    We hebben de wekelijkse nieuwsbrieven van oktober tot mei omgedoopt en gebundeld tot een themapark, per trefwoord.Er komt vanalles aan bod en het biedt een andere benadering.

  • Per maand

    De maandelijkse nieuwbsireven komen vanaf nu apart onder de nieuwe rubriek: 'Per maand.' In de inleiding wordt de structuur van de nieuwsbrief uiteengezet.

Met vriendelijke groet,

Dirk van Babylon