Moderne kunst

4. jul, 2013

Dirk Van Babylon nieuwsbrief

Terug van weggeweest, maar voor heel even.
We doen geen wekelijkse nieuwsbrief meer, maar nog wel een keer maandelijks of zo.
De nieuwsbrieven staan nu voortaan samen onder een aparte rubriek.

Zelfportret aan de hand van een kunstwerk van Monir Shahroudy Farmanfarmaian in het Wiels

Editoriaal

We zullen vanaf nu elke maand iets laten horen. Of zo. We gaan ons niet op vervaldagen vastpinnen.

De bedoeling is dit keer een paar smaakmakers van de afgelopen weken voor het licht te halen. Eerlijk, het was een opwindende maand in termen van kunst en cultuur.Juni begon prachtig met een overweldigende opvoering van Cosi fan tutte, een opera van Wolfgang Amadeus Mozart in de Koninklijke Muntschouwburg.

Het andere hoogtepunt was ons bezoek aan het Wiels, ons Centrum voor Moderne Kunst te Brussel (Vorst) in het gezelschap van Kristien De Neve, hier op de foto. Nog gevolgd door een bezoek aan galerie Transit te Mechelen.

Wat waren dat mooie dagen. Het was een waar genoegen deze moderne kunstuitingen te ontdekken in het gezelschap van iemand die zelf kunstenares is, Kristien is heel goed in wat ze doet, en daar zal ik hopelijk nog af en toe een staaltje van kunnen laten zien.

Als Brusselaar ben ik zeer trots op enkele weken tijd kunsttempels te kunnen betreden zoals de Muntschouwburg en het Wiels. Wat zijn we toch een prachtige stad.

  • Reflecties

    Er is wat geschoven met de rubrieken in het menu. We hebben nu de blogs samengebracht in een aparte rubriek. De actieve blog staat bovenaan.

  • Weerkaatsing

    Ook de wekelijkse nieuwsbrieven die we uitbrachten van oktober tot mei zijn nu samengebracht in een aparte rubriek. We gaan hier nog hertitelen.

  • Sjablonen

    Meer uitleg is te vinden in ons dagboek van juni en onze lenteblog, die nu afgesloten zijn. We zijn een nieuwe maand en een nieuw trimester ingegaan.

Videoclip van de maand

De denkbeeldige vlag van de Europese Unie wappert soeverein in de tuin van Galerie Transit. We horen offscreen de uitleg van Dirk, maar het geluid is niet goed opgenomen. Het was ook niet de bedoelin dat het te horen zou zijn. Maar de i-phone heeft het opgenomen.

Met vriendelijke groet,

Dirk van Babylon