Wie goed kijkt kan hier een eenzame hommel ontwaren in het centrum van het beeld.

Aanslag

24. mei, 2017

Medeleven

Bij het ter perse gaan worden we getroffen door het verschrikkelijke nieuws dat in Manchester tientallen doden zijn gevallen bij een zelfmoordaanslag, gericht tegen het publiek dat een showzaal verliet. Ons hart is bij de getroffen families.

Fletcher Moss Botanical gardens

Dezelfde hommel aan het werk, van op de rug gezien.

Kruidtuin

Didbury

Het nieuws van de aanslag in Manchester heeft hier extra indruk gemaakt, omdat we nog maar ne terug zijn van op reis in deze wonderlijke en aantrekkelijke stad. Daarom voelen wij ons dan ook verbonden met de mensen die daar leven, waaronder we intussen zoveel vrienden tellen.

De nieuwsbrief van deze maand ging al over Manchester nog voor de aanslag werd gepleegd, en we gaan door de met de publicatie, zonder daar nog veel in te willen veranderen. Laat het een desondanks een ode zijn aan de prachtige stad waar ik bijzonder veel van houd.

We willen graag een bijzonder mooi moment van onze reis hier illustreren, met name ons bezoek aan de Fletcher Moss Botanical Gardens. Meer impressies daarover zijn te vinden in onze blog tijdens de maand Mei (Lente 2017.) We plaatsen de link verderop.

Het vertelt iets over de manier waarop wij met onze doden omgaan, en hoe ze dat meer bepaald in Manchester doen. Met wat we nu weten, krijgt dat iets pakkends. De liefde overstijgt de dood, al is het maar nipt. Zolang de geliefde in de herinnering verder blijft leven, heeft de dood nog altijd niet het laatste woord.

Meer dan ooit: We Love Manchester.

  • Wisteria

    De bloesem duurt een korte tijd. De bloem van de schoonheid is geen lang leven beschoren. We verwijzen hier nog eens terug naar het thema van vorige maand, dat actueel blijft.

  • Een bank in het park

    De hereniging was het thema van een Myriaderonde die reeds aan bod is gekomen. De tekst is samengebracht, gecorrigeerd en aangevuld en hier te vinden, voor degenen die het op een rijtje willen lezen.

  • Wisteria detail

    Tijdens de maand Mei zijn we dieper ingegaan op onze ervaring in de kruidtuin van de Alderman. We zullen daar wellicht nog op de ramp terugkomen, die Manchester getroffen heeft, naarmate zich het nieuws ontvouwt.

Met vriendelijke groet,

Dirk van Babylon