Hedendaagse kunst

21. apr, 2013

Beeld van de week

Het plaatje van de week is dan toch maar na rijp beraad dat van die twee leeuwen in Aywaille geworden. Ze doen me denken aan de twee leeuwtjes die ik helemaal aan het begin van de site heb geplaatst onder 'Dirk van Babylon'

Twee leeuwen, Aywaille 14 april 2013. Dit is geen moderne kunst, of toch wel? Ze dienen normaal gesproken een trap te bewaken, maar daar zijn ze nu van losgemaakt. Het zijn leeuwen die daar niet horen, maar dat geldt wellicht voor alle dieren in dit merkwaardige zoopark.

Editoriaal

Het verdriet van België ligt, of staat wellicht niet toevallig bovenaan.

Een thema dat er in het dagboek deze week een beetje uitspringt, is dat van de opsporingsberichten.

Maar we hebben ook in een kunstwerk getrapt op de Brussels Art Fair, en we bevinden ons net ook deze week tussen twee voorstellingen op tekst van Maurice Maeterlinck, Les Aveugles op 13 april in de Malibran Zaal, en Pelléas en Mélisande in de grote zaal van de Koninklijke Muntschouwburg op 29 april, zeg maar eergisteren.

Daar heb ik nog geen verslag over uitgebracht, dus dat komt nog wel, straks misschien.

We hebben enkele impressies van de art fair meegebracht zoals u kunt zien in de diashow verderop. Alleen maar landschapformaat, want portret wordt fout afgesneden door het softwarepogramma.

Verder komt ook slaaptekort ter sprake, alsmede een voorafname op een kleine reeks omtrent stressmanagement.

Op de opera van Debussy zullen we ook nog moeten terugkomen, temeer daar het decor van Anish Kapoor is, die trouwens al langer in ons fotoalbum aan bod komt.

Met vriendelijke groet,

Dirk van Babylon