De week van de ingebeelde kerkers

14. apr, 2013

Plaat van de week

Prachtig dubbelportret, mooie compositie in een perfect evenwicht. We herkennen hier Luc Georges.

Mary Beth McKenzie: dubbelportret

Editoriaal

Mary Servaes

We hebben deze week aandacht besteed aan wat de Zangeres zonder Naam voor de homo-emancipatiebeweging betekend heeft. In de blog is de link te vinden naar YouTube videomateriaal met haar volledige afscheidshow.

We herkennen er onder de televisievedetten van toen, die hun opwachting kwamen maken, een jonge, doortastend geföhnde Bart Peeters die op zijn onnavolgbare manier een hommage komt brengen aan de koningin van het levenslied.

Molinos

Het grote nieuws van de week is echter dat de hele Molinos roman nu volledig en integraal op de website staat. De twaalf hoofdstukken. Ik ben er onwijs trots op en zeer voldaan dat de tekst na vijfentwintig jaar zwoegen en sleutelen nu uiteindelijk openbaar is.

Verder komen er nog wel een paar uiteenlopende onderwerpen aan bod. Neem nu de Eurocrisis, of de Edelkitsch. Of het muziektheater LOD in Gent. Voor elk wat wils, al is het soms een beetje gehakt stro.

  • Molinos 1700

    Gedreven door een opwelling, of noem he intuïtie heb ik het slothoofdstuk van de Molinos geïllustreerd met de denkbeeldige kerkers van Piranesi, al is deze geen tijdgenoot.

  • Cyprus

    In Cyprus zijn de spaargelden aangeslagen. IN Griekenland de pensioenen bekort. Portugal ligt in de touwen en Spanje in de lappenmand. Duitsland strijkt de winsten op, maar moet ook de schade betalen.

  • Eddy Wally

    The voice of Europe: the king of camp. De kitschkoning. Edouard Van de Walle. Geboren als marskramer en nog steeds publiekslieveling met zijn ontwapenende imago.

Met vriendelijke groet,

Dirk van Babylon