De week van de kinderen

3. mrt, 2013

Safari

Zebra's en giraffen nabij Luik.

Twee zebra's: samen lekker grazen in het Safaripark van Aywaille.

Editoriaal

Twee grazende zebra's

Het was niet gepland, en het kwam zo maar op: de behoefte om over kindermisbruik te schrijven, door toedoen van een paar schrijnende gevallen waar we weet van hebben gekregen. U leest er meer over in het dagboek.

Onze stelling is dat het misbruik niet kan gebeuren zonder dat er geweld uitgeoefend wordt om het geheim in stand te houden, en dat die schadelijke invloed nog lang blijft nazinderen als het eigenlijke misbruik al is opgehouden.

Het gaat niet om de seks maar om het machtsmisbruik, Juist dat is fnuikend voor de ontluikende persoonlijkheid.

Zonder opzet kwam daar een foto van een dier tussenfietsen en dat is tot een beeldthema uitgegroeid. Het is bijzonder moeilijk om het thema kindermisbruik met foto's te illustreren. Je kunt toch moeilijk mishandelde kinderen in de etalage zetten.

Kinderen worden dan later volwassenen en die willen niet heel hun leven met rondzwervende foto's op het internet geconfronteerd worden. Daarom dacht ik waarom niet verder borduren op het thema van de dieren, wat illustraties betreft.

De foto's dateren van een uitstap met onze kinderen naar het safaripark van Aywaille in mei 2012.

 • Kardinaal Petrucci

  De laatste ketter is in de blog aangevuld met een verwijzing naar de vorderingen in het Frans en het Engels. Het achtste hoofdstuk is toegevoegd en vestigt de aandacht op kardinaal Petrucci.
  Maar wist u dat er twee kardinalen Petrucci zijn, en allebei veroordeeld?

 • Afscheid

  We vielen op deze mooie foto waar we de bron even niet meer van vinden. Ik hoop niet dat er copyright op rust. De paus is ermee opgehouden, niet zo lang na Beatrix. Ze zullen elkaar verrast tegenkomen in het bejaardentehuis voor gekroonde hoofden.

 • Genade voor geweld

  H. Theresia van Avila bekomt door Christus' tussenkomst de verlossing uit het vagevuur van Bernardinus van Mendoza
  Koninklijk Museum voor Schone Kunsten [Antwerpen]
  Het dagboek is een nieuwe maand begonnen.

4. mrt, 2013

Juli 1687

Net op tijd is ook hoofdstuk VIII van de Molinosroman klaargekomen met illustraties en al: Juli 1687. De eis van het openbaar ministerie.

Met vriendelijke groet,

Dirk van Babylon