Gewezen koningin, toekomstig koning. En de ietwat sinistere Prins Bernhardt er net achter.

Editoriaal

Er is deze week best heel wat gebeurd op de website.

Het was de week van Beatrix koningin der Nederlanden die deze week bekend maakte af te zullen treden. Zie ook de schattige foto op de blog.

Er is heel veel werk verzet onder de noemer 'De laatste ketter' of ook Miguel Molinos. Niet alleen zijn nu twee hoofdstukken geplaatst en het derde staat er aan te komen, maar er is ook een totaal nieuwe annex, onder de titel 'De geestelijke gids.'

De Molinos pagina onder Dirk van Babylon is verdwenen, wegens dubbel gebruik. In de plaats is een tekst gekomen die totaal nieuw is op de site denk ik onder de titel Blurb.

Dat betekent dat we op een week tijd niet minder dan drie nooit voorheen gepubliceerde teksten hebben geplaatst. Wij zijn daar bijzonder trots op maar dat tempo kunnen we natuurlijk niet volhouden.

 

Miguel Molinos herdenkingsmedaille

3. feb, 2013

Blurb

Het verhaal of de tekst, of hoe je het wil noemen, 'Blurb, is een vreemd tijdsdocument dat ik nu niet meer zou durven schrijven. Het geeft wel goed weer hoe het toen was in mijn losgeslagen leven na een pijnlijke scheiding, of liever een gelukkige scheiding na een langdurige, pijnlijke affaire.
Voor de foto's vonden we een reeksje uit het Museo Nazionale van Napels. De foto's zijn verbeterd met Picasa, en hebben zo meer kleur gekregen.
Het is misschien niet helemaal waarheidsgetrouw, maar het geeft veel beter op.
Ook voor de Romeinen zal het er bonter uit gezien hebben dan wat wij nu kunnnen waarnemen.

 • Blurb

  Zoals reeds aangekondigd, een nieuw verhaal, dat echter tien jaar oud is, enigszins de schaamte voorbij, maar toch maar geplaatst, omdat ik het nu weer relevant begin te vinden.

 • Dagboek

  We zijn overtijd met de nieuwe dagboekpagina voor de begonnen maand. De maand januari is nu afgesloten.
  Het thema deze week was de slaap het is een beetje overgevloeid in de meditatie van vorige week.

 • De geestelijke gids

  Er is een totaal nieuwe tekst in het Molinos project bijgekomen. Het is een inleiding op het boek van Molinos, en het bevat een kleine voorstelling van het rustgebed.

Lichtmis

3. feb, 2013

Uitsmijter

Het dagboek is een nieuwe maand ingegaan, zij het met twee dagen vertraging. Ik heb geloof ik alle sporen uitgewist.
Het staat nu op orde.
Kom en zie volgende week: 1686!

Met vriendelijke groet,

Dirk van Babylon