Broederlijke omhelzing in driekleur. De Belgische vlag is terug van weggeweest.

Editoriaal

De aanslagen van 22 maart in Brussel en Zaventem hebben de actualiteit overheerst.

Er heerst in het land een sfeer van ontsteltenis en verwarring. Op het internet zagen we een groot aantal reacties voorbijkomen, waarvan een aantal onder de vorm van beelden. Een paar ervan willen we u niet onthouden, omdat er vitaliteit uit spreekt, en humor. Dat is de spirit. We laten ons niet kisten door een paar extremisten.

Het is meer dan ooit nu tijd de hand aan de ploeg te slaan en te werken aan een rechtvaardige maatschappij die iedereen in gelijke mate ontplooiingskansen biedt. Het is dan ook jammer dat sommigen de gelegenheid aangrijpen om alle uitingen van godsdienstigheid in een kwaad daglicht te stellen.

Het is niet door uitsluiting van bepaalde groepen en gemeenschappen dat we een betere samenleving krijgen. Ik blijf erin geloven dat we kunnen bouwen aan een betere wereld, waarin we ons allen naast en met elkaar ons leven kunnen realiseren.

Rouw

Drie bloemen in de Belgische kleuren. Bijzondere foto.

Woede

De opgestoken middenvinger uitgevoerd in frieten.

Ongeloof

Een leger van smurfen, bij gebrek aan de blauwe cavalerie.

Manneken Peace

het vredessymbool uit de jaren zestig, mannekepis, en de driekleur met een glas-in-lood effect.

Verdriet

Treurende striphelden. 22 maart 2016. Een dag om niet te vergeten. Dia zonder kleur.

  • Blog winter

    Het eerste kwartaal van 2016 is beëindigd. We hebben het in de blog op het einde van de maand onder meer over enkele reacties op de aanslagen in Brussel en Zaventem

  • Capita selecta 15/2

    We mogen verwijzen naar Capita Selecta die een aparte titel hebben gekregen en waar de jongste aflevering (tweede kwartaal van 2015) nog aangevuld is met de maand mei.

  • Scheurkalender

    De maand oktober van de scheurkalender is geheel herwerkt en gesplitst in twee delen, waarvan het eerste hier in link geplaatst. Vergeef de tamelijk lange inleiding.

Met vriendelijke groet,

Dirk van Babylon