Valentijnswensen van de Nederlandse ambassade in Australië.

Editoriaal

De laatste kus, een foto uit de tweede wereldoorlog

Februari is natuurlijk de maand van Sint-Valentijn en we wilden u deze Nederlandse tegel niet onthouden. Hij kwam tot ons via Facebook. Naar aanleiding van de publicatie van ‘Miguel Molinos, de Laatste Ketter’ in december jongstleden, ben ik weer op FB gegaan ondanks vele fundamentele bezwaren, maar het is nu eenmaal goed voor de publiciteit. Wie mijn facebook-vriend wil zijn, kan dat laten weten. Ik ben gemakkelijk op te zoeken.

Wat Myriade betreft, is er weer een ronde voorbij en die ging over ‘het onverwachte.’ We zijn twee dubbelrondeaus rijker geworden. Ik zet die op de blog in een vroege versie, maar de definitieve is te vinden als ‘2016’ onder Pasquino in het websitemenu. De link staat verderop in de kolommen van deze nieuwsbrief.

Intussen ben ik erachter gekomen dat de telmethode veranderd is. Het gaat minder snel vooruit, omdat voortaan unieke gebruikers worden geteld, en niet het aantal kliks. Ik was er eerst niet goed van dat de klikcijfers ogenschijnlijk dramatisch ingestort waren, en ik ben pas per toeval te weten gekomen wat er aan de hand was. De opperhoofden van 123-websites zouden dat wel mogen meedelen als ze zulke ingrepen doen.

We zijn voorts begonnen aan de voortzetting van onze Capita Selecta, zoals we straks nog zullen aanstippen. Het betreft uittreksels uit onze e-mail correspondentie. De maand april van 2015 is nu geplaatst, zij het zonder precieze datumaanduiding. Het moet nu maar zo. Anders moet ik me wezenloos gaan klikken.

We zijn intussen ook bezig aan de maand oktober in de scheurkalender. Er is dus werk genoeg op de plank.

We mogen ook nog eens extra vermelden dat de bèta-versie van onze theaterroman ‘Eer en Trouw’ nog steeds te lezen is op deze website, zoals vorige maand reeds aangekondigd.

Ter gelegenheid daarvan hebben we voor de diashow van deze maand een paar foto’s van het Oostfront in de tweede wereldoorlog van Duitse kant uitgezocht.

  • Pasquino 2016

    'Het onverwachte' en 'Uitgesloten,' zo heten onze twee nieuwe dubbelrondeaus die we schreven in het kader van de Myriade dichtersclub.

  • Capita selecta

    Uittreksels uit onze correspondentie van het tweede kwartaal van 2015, voorlopig alleen nog maar de maand april. Meer volgt later.

  • Eer en Trouw

    We stellen feedback omtrent onze bèta-versie van "Eer en Trouw' ten zeerste op prijs. Het is de bedoeling er iets meer van te maken, maar het kan nog alle kanten op.

Met vriendelijke groet,

Dirk van Babylon