Britse Hortensia na de regen

Dagboek inleiding

Oudere bijdragen zijn verwijderd op grond van esthetische overwegingen.
Hieronder vindt u de twaalf maanden van 2013 en een paar resten van 2011.
Zoals steeds in het dagboekformaat zijn de bijdragen antichronologisch gerangschikt, wat betekent dat de recentste bovenaan staan.
Dat zorgt soms voor enige bevreemding bij het lezen, maar dat went snel.
Deze inleidingspagina valt onder het oude stramien, dus visueel is het wat minder dan in de vorige rubrieken.
We geven hieronder toch een paar snelle links mee.

Vanaf December 2011 tot december 2012 zijn de dagboekbijdragen per maand gerangschikt te vinden onder Dagboek 2012 in het menu.

De Magiër

Vendredi ou les limbes du Pacifique is een interessante roman van Michel Tournier, een Franse schrijver die ik verslond toen ik twintiger was.
Het boek begint met een kapitein die een Tarot legt voor de persoon die zich zal ontpoppen tot Robinson Crusoë in het verhaal.
De Magiër is een kaart van de grote Arcana. De oplettende lezer zal merken dat hij of zij een lemniscaat of oneindigheidsteken boven het hoofd houdt en voor zich de vier elementen van de tarot heeft liggen: beker, zwaard, staf en pentakels.

De ene hand is omhoog gestrekt naar de lucht en de andere reikt naar de aarde. De Magiër brengt de aardse driften en de Hemelse aantrekkingskrachten met elkaar in verbinding en zorgt voor harmonie.
Daarvoor is heel wat intelligentie en handigheid vereist.
Daar moeten we elke dag voor zorgen.

Verklaring

De bijdragen in het dagboek zijn bedoeld als losse invallen en commentaren. Ze komen vaak uit de elektronische correspondentie met familie en vrienden een beetje overal verspreid.
We passen een en ander wel aan voor publicatie, zodat niemand kan geïdentificeerd worden of er last door krijgen.
Zowat alles komt na verloop van tijd wel een keer aan bod: de dagelijkse stress, het omgaan met zorg, de opera, de kunst in het algemeen, televisie.
De meest recente maand, in de loop waarvan we verkeren, staat in principe bovenaan, maar het staat de lezer vrij te gaan grasduinen in de vroegere bijdragen die archiefgewijs antichronologisch gerangschikt staan.
De maand augustus is leeg wegens vakantie.

Snelle links

Voor wie bij het begin wil beginnen is er natuurlijke de maand Januari. Onder meer over relaxatie en over de slaap.
Het meest populair is de maand Maart. Het gaat onder meer over de voortplanting, en het draagmoederschap.
Ook de maand Juni springt er uit, op basis van het aantal klikken.
Ik weet ook niet waarom. Ik ben daar altijd zeer benieuwd naar, waarom de gebruiker bepaalde onderdelen verkiest boven andere.
We waren toen nog een keer met Molinos bezig.