21. feb, 2016

Aantal klikken

Telwerk

Veeleer toevallig heb ik vernomen dat 123-websites het aantal klikken op onze website op een andere manier is gaan tellen.

“Wij hebben de teller aangepast,” zo lees ik in een e-mail van de helpdesk, “zodat deze niet langer het aantal bekeken pagina's toont, maar daadwerkelijk de unieke individuele bezoeker die uw website bezoekt. Onze excuses wanneer dit voor een eventueel misverstand heeft gezorgd.”

Ik had intussen sinds een dag of twee al het gevoel dat er iets niet pluis was. Het gaat minder snel vooruit, en ik dacht al dat mijn populariteit tanende was. Op de lange termijn is de nieuwe methode wellicht beter, maar op het moment is het even schrikken. Ik was er eerst niet goed van dat de klikcijfers ogenschijnlijk dramatisch instortten.

Ik ben slechts per toeval te weten gekomen wat er aan de hand was. De opperhoofden van 123-websites zouden dat wel mogen meedelen als ze zulke ingrepen doen. Wat jammer dat het bedrijf dat niet even aankondigt, wanneer ineens beslist is, het anders te gaan doen qua telling.

Het kan toch niet zo moeilijk zijn de gebruiker van een dergelijke ingrijpende wijziging op de hoogte te stellen.