Moderne kunst in een oud kader. Uitgesneden foto's op spiegels Michelangelo Pistoletto.

Terug uit Italië

Onder de titel 'Een en een is drie.' Tentoonstelling van Michelangelo Pistoletto in de Abbazia San Giorgio, Venetië.

Wat was dat een mooie reis zeg. Venetië, Padua, Vicenza, Trento en de Dolomieten. We hebben genoten, en veel foto’s gemaakt waarvan we er hier in deze nieuwsbrief een aantal tonen. Voornamelijk selfies, waarin ikzelf voorkom, want een boeiende omgeving zoals die van de Biënnale biedt ruimschoots de gelegenheid om mezelf tegen te komen.

Venetië is immers toch de stad van het glas en de spiegels? De kunst is de spiegel van de samenleving en die is internationaal. Dat voel je nergens beter dan in de eindeloze tentoonstelling van hedendaagse kunst uit alle aardhoeken die er te zien is. Indrukwekkend. Je krijgt er een soort visuele indigestie van, die op zich niet erg is, maar die wel tijd vraagt om te verwerken.

Daar ben ik nog mee bezig. Het bekijken van de foto’s helpt daarbij, zodat je een aantal dingen voor de tweede keer kunt bekijken, en proberen te doorgronden wat de kunstenaar bedoeld kan hebben, en waarom het aangrijpend genoeg was om er een kiekje van te maken. Dat staat borg voor nog lang nagenieten. Dat allemaal met de smartphone die ook nauwkeurig bijhoudt waar en wanneer een foto is genomen.

In die diavoorstelling van deze maand de vijf beste horizontale selfies. Niet allemaal technisch een selfie want er is er toch minstens een opname bij die een andere toerist van mij heeft genomen. Een mooie jongen moet ik zeggen van vooraan de twintig, op de voet gevolgd door een waakzame moeder.

 

Tussendoor nog even melden dat de maanden februari en maart in de scheurkalender vernieuwd op de website prijken. Zie hieronder de kolommen voor de directe link.

 

Lang geleden

22. sep, 2017

1307 Kunstgalerij

In de zowat oudste bewaarde nieuwsbrief (we hebben er een aantal oudere weggegooid) zijn, vinden we al een aantal spiegelbeelden terug.

http://www.dirkvanbabylon.be/85081647

 • Februari

  We zijn hartstikke blij u de vernieuwde maand 'Februari,' nu in twee delen, te kunnen aanbieden in de Pasquino Scheurkalender. Nu blijft alleen de maand januari nog over.

 • Maart

  We zijn al evenzeer verheugd u ook de vernieuwde maand 'Maart' in de Pasquino Scheurkalender te kunnen tonen. Met bijdragen van Marforio uit Groningen.

 • Zomer 2017

  Meer over onze reis is te lezen in onze doorgaande blog Zomer 2017 onder de maand september. De blog is terugtellend gerangschikt.
  Daardoor staat de laatste maand bovenaan.

Met vriendelijke groet,

Dirk van Babylon