9. sep, 2016

Zonder einde

We gaan nog even door.

Laurent Œdipe spreekt me persoonlijk aan met “Beste Peter, Francken heeft niets onverlet gelaten om dat ook te doen, het meisje in 'bescherming' nemen, maar ook hij moet zich daarbij houden aan de regels van de rechtstaat: het meisje is minderjarig en valt dus ter verantwoordelijkheid van de ouders. De ouders terugsturen en het meisje niet is dus geen optie, het kan en mag niet. Dat is wettelijk bepaald...

Walter Leclair meent: “Los daarvan, makkelijk wordt het nooit.” Francis Van den Eynde daarentegen: “De oorlog in Kosovo is nu toch al jaren achter de rug waarom zitten hier dan nog steeds oorlogsvluchtelingen uit dat gebied?” Moniek MP voegt daar nog dit aan toe: “Nu gaan ze naar ginds op verlof.” Ook Geert Demeyere is niet mals: “Voor mijn part sturen ze die ganse familie terug naar Kosovo. Hoeveel criminele feiten hadden die mannen ook alweer op hun kerfstok? 70 of zoiets. Juist, of de rest weet van niets zeker?”

Den Beire doet hier nog een schepje bovenop: “Mooie hulp, toch? We geven goed opgeleide kinderen terug aan een land in nood daaraan! Jeej! Nuance: de ‘studies’ zijn nogal eufemistisch gesteld voor personenzorg, één van de beroepsopleidingen met de allerlaagste vereisten én algemene vakken.”

Hij wordt bepaald grof wanneer hij stelt: “O ja, blijkbaar moesten we er ook een hele bandietenfamilie bijnemen, wat uiteraard meer kost dan wat de sociale bijdrage op Djellza's veronderstelde minimumloon plus personenbelasting zou opbrengen: 175€ /gedetineerde/dag à rato van twee broers.” Om te besluiten: “Dit is echt een win situatie. Wij winnen als zij vertrekt. Wat er voorts gebeurt met deze familie in hun ontwikkelingsland van herkomst mag niet ons probleem worden, gewoon omdat ze erin geslaagd zijn hier héél lang illegaal te verblijven.”

Steven Devolder merkt ironisch op: “De goeie kant van het verhaal is dat Kosovo er een stuk of 4 sympathieke inwoners bijkrijgt.” Deni Speer vraagt zich niet minder ironisch af: “Och charme, wat gaan wij doen zonder die (binnenkort) 2 Schiptarse meisjes? (grin-emoticon) Dat zal enorm verlies voor Vlaamse economie zijn.  Nogmaals grin-emoticon :D.

Ik kan niet zeggen dat ik opgetogen ben, dit soort meningen te moeten lezen.