17. jul, 2016

999954

Aftellen

Ik zit af te tellen naar het miljoen, dat binnenkort, wellicht tijdens mijn slaap zal verschijnen. Ik wacht nu al heel lang op dat moment, dat ik een miljoen kliks op de website www.dirkvanbabylon.be heb verzameld, en dat staat nu in de komende uren te gebeuren. Ik weet zelf niet waarom ik er zo op gebrand ben, dat cijfer te halen. Veranderen zal het verder niets.

Ik ben daar de afgelopen vijf jaar zowat elke dag mee bezig geweest, met die website. Met godsdienstige ijver ga ik elke dag het aantal kliks na, juichend als het er veel zijn, en sip wanneer er naar mijn gevoel te weinig zijn. Het getuigt wellicht van oppervlakkige ijdelheid, maar er zijn weinig dingen die me meer opwinden.

Onlangs is er onlangs ook nog een wijziging ingevoerd in de tellingmethode waardoor de dagelijkse opbrengst ineens veel minder werd. Voortaan zijn het unieke sessies die worden geteld en niet het totale aantal kliks, daar iemand binnen een sessie meerdere kliks kan verrichten. Zo ging het ineens trager vooruit.

Nu de kaap is overschreden, en weldra de maand augustus aanbreekt, waarin ik vakantie zal nemen en de website onbeheerd achterlaten –  ik zal wel mijn e-mails checken, maar niet beantwoorden – is de tijd aangebroken om nog eens goed na te denken, over wat ik nog eigenlijk wil doen en bereiken in de korte tijd die mij nog rest.

Tenminste een doelstelling is nu bereikt, en dan komt er ruimte voor iets anders. Ik weet niet wat dat zou kunnen zijn, en ik moet er eens goed over nadenken aan de oevers van het Lago Maggiore waar ik in augustus hoop te verblijven, als het God belieft. Ik heb nog een week of twee om juli af te handelen, en ik zal de blog nog wel af en toe verder zetten, maar verder zal het zonder mij zijn, tot op 1 september de opening der scholen aanbreekt, en ik weer op post wil verkeren.

De overgebleven tijd zal ik besteden aan het project van Kristien De Neve, dat ik voluit wens te steunen: de tentoonstelling ‘Gebroken Horizon” in het Ter Beuken park te Lokeren, opening op 10 september. Dat iedereen die mij lief is, zich opmake om daar in vol ornaat te verschijnen.