Kerstsfeer ten huize van onszelf. Alles is zwart, wit, rood of groen. Selfie met behulp van de weerspiegeling in de ruit.

Beste Wensen

26. dec, 2014

Beste kerst en nieuwjaarsgroeten

Kerst is al een beetje voorbij, maar toch nog vele hartelijke groeten, want Nieuwjaar moet nog komen. We hebben er dit jaar niet veel aan gedaan op de website. Ik heb geen zin in rendieren en twinkellichtjes, want ik vind dat het te veel afleidt, maar in de nieuwsbrief is het gepast er even aandacht aan te besteden.
Bij deze dan. En nu iets heel anders.

Editoriaal

We hebben het deze maand in het dagboek uitgebreid gehad over het huwelijk in het algemeen en het homohuwelijk in het bijzonder. Ik kan niet wegsteken dat ik er een groot voorstander van ben.

Tegen het einde van de maand maken we plaats voor een kritische lezing van het gedachtengoed van Prof. Dr. Dirk De Wachter, waar we ondanks alle bewondering toch enige kanttekeningen bij plaatsen.

Onze diashow van deze maand bestaat uit covers van Amerikaanse stationsromannetjes uit pakweg de jaren veertig onder de titel Love and Marriage.

Het is een andere manier om naar het fenomeen liefde en huwelijk te kijken. Aangezien de diashow alleen landschapformaat verdraagt, hebben we de afbeeldingen naar behoefte bijgesneden.

De volledige plaatjes vindt u  als illustratie van een aantal bijdragen in het dagboek van december 2014.

Ik heb er een paar onverwachte links in gestopt naar andere onderdelen van de site, die u kunt vinden door in de onderlijnde titels te klikken.

Scheurkalender

27. dec, 2014

Drie premiers

Toevallig komen in de maand Juni van onze Pasquino Scheurkalender drie Belgische ex-premiers aan bod. Zoals u weet is de scheurkalender aan een volledige ombouw toe, naar het voorbeeld van de maanden mei en juni, die nu toonbaar zijn. Ze zijn gesplitst in twee helften en de dagen zijn in chronologische volgorde geplaatst.
De andere maanden bevinden zich voorlopig nog in de oude toestand, hetzij ongesplitst en anti-chronologisch.

  • Juni 1-15

    In de vernieuwde en verbeterde maand Juni, eerste helft, ontmoeten we drie premiers, te beginnen met de onfortuinlijke Yves Leterme.

  • Juni 1-16

    We krijgen ook een portret van Jean-Luc Dehaene die ons dit jaar ontvallen is. Het thema van de maand Juni is de recente geschiedenis van het ons koninkrijk.

  • Dagboek

    Behalve in de scheurkalender komen we ex-premier Guy Verhofstadt ook tegen in ons dagboek van deze maand, als peter van het homohuwelijk in België.

Met vriendelijke groet,

Dirk van Babylon