We hebben een nieuwe rubriek

24. aug, 2014

Laatste nieuws

Onze nieuwste rubriek heet het laatste nieuws, en daar kunt u elke dag nagaan wat recentelijk aan de website veranderd is. Dit is vooral nuttig voor zeer trouwe gebruikers.

Antwerpen, augustus 2014
Elk beeld heeft een kader, en het kader bepaalt mee het beeld.

Weerkaatsing

Schoorsteenmantel garnituur

De klok is stilgevallen.

We zien onszelf hier kunstig weerspiegeld tijdens een culturele namiddag in Antwerpen, Kristien, Daniël en ik in een dependance van het Maagdenhuismuseum aldaar ter stede. Het was een memorabel moment van onpeilbare belgitude. Ik heb er geen ander woord voor.

De reden dat er nu toch tegen de verwachtingen in een nieuwsbrief voor de maand Augustus komt, is dat er toch wel een en ander te melden is.

Vlinders en bakstenen

Zo zijn wij bijzonder in onze nopjes met onze bespreking van de tentoonstelling die we vorige maand al aankondigden en illustreerden, met name ‘Butterflies and Bricks’ van Kristien de Neve in de Belgische Academie te Rome.

Gezien de lengte is onze lofrede in twee delen gesplitst, met name Butterflies en Bricks. Te vinden onder Proza en meer in het websitemenu.

Laat weten wat u er van vindt. Indien u meer nodig heeft dan pakweg drie regels, klik dan op Geef uw mening en kunt u gelijk wat uploaden.

Structuur

Intussen zijn we in de maand augustus ook nog druk bezig geweest met het herstel van een aantal hoofdpagina’s, en het inbouwen van allerlei snelle links die voor dwarsverbindingen zorgen.

Op dit ogenblik hebben alle rubriektitelpagina’s van Blogs tot en met Alsem een beurt gekregen, met meer klikmogelijkheden dan ooit tevoren.

We hopen daardoor niet alleen meer structuur in de website aan te brengen, maar ook meer zijsprongen mogelijk te maken.

 • Butterflies

  Het eerste deel van onze bespreking van de tentoonstelling. 'Butterflies and Bricks' van Kristien De Neve in de Belgische Academie.

 • Bricks

  Te Rome. Het heeft iets van een sprookjespaleis. We komen via Carlo Ginzburg
  onverhoeds bij het sprookje van Assepoes terecht, en de heksensabbat.

 • Molinos

  De inleiding van de roman omtrent de laatste ketter heeft een weldoende gedaanteverandering ondergaan. Zonder weerstand.

Lang geleden

27. aug, 2014

Dagboek 2012

Het dagboek 2012 is flink ingekrompen daar 2011 weggesneden is. Het doet nu allemaal ouderwets aan, omdat het nog volgens het oude computerstramien is. Ik laat het toch nog even staan.

Met vriendelijke groet,

Dirk van Babylon