Zelfportret in Zagreb. Ik sta rechts van het midden.

8. feb, 2015

Capita selecta

Onze nieuwe blog, met uittreksels uit het e-mailverkeer. We zijn nu bezig met het restaureren van juli 2014.

1. feb, 2015

Sluier

Onze bespreking van de sluierproblemen groeit maar aan.

Work in Progress

In deze rubriek zijn voornamelijk prozafragmenten te vinden die los van elkaar zijn ontstaan, en die nog grotendeels in de projectfase bevinden.

Het moet allemaal nog een beetje zijn vorm vinden.

De website is als een tuin, die er nu wel ligt, maar die constant onderhoud en bijsturing vraagt. Vaak zit dat in kleine details, en de lezer zal dat niet gauw merken, dat er hier en daar nog elke dag aan geprutst wordt.

Dat is het grote voordeel van het internet in vergelijking met gedrukte media. Het hoeft nooit af te zijn en je kunt eraan bijven sleutelen. Maar dat kan ook soms een nadeel zijn, omdat je ook veel onaffe redeneringen te lezen krijgt op die manier. Niet dat het vroeger beter was.

'Cultivez votre jardin,' zegt Voltaire. Kweek je tuin, en dat betekent meteen ook 'kweek je geest,' door altijd kritisch te blijven en het onkruid te onderscheiden van de teelgewassen. Er is een tijd voor zaaien en er is een tijd voor wieden.

We hebben dan ook zonder iets te zeggen een aantal oudere teksten verwijderd om plaats te maken voor het nieuwe. Het nieuwste zetten we doorgaans bovenaan.

Het ontbrekend voorwerp

1. aug, 2014

Butterflies

Het ontbrekend voorwerp ontbreekt steeds minder naarmate we vorderen, maar dat is maar schijn. Eerste deel van onze bespreking van de tentoonstelling 'Bricks and Butterflies' door Kristien De Neve in de Belgische Academie te Rome.

17. aug, 2014

Bricks

Tweede deel van de bespreking van 'Bricks and Butterflies' met een terzijde omtrent Assepoes.

27. aug, 2014

Vrouw Holle

Daar komt nu de aankondiging van de volgende tentoonstelling bij.

Hoop

3. aug, 2014

BIjdrage tot het thema hoop

Dit stamt uit mijn langdurige lidmaatschap van de dichtersclub Myriade.
Het is nog tamelijk recent en daarom laat ik het nog staan, daar waar ik een aantal oudere dingen opgeruimd heb.
Daardoor is deze rubriek weer zeer kort geworden.

Bibliografie

3. aug, 2014

Bibliografische gegevens

Ook al lang geleden dat we dit nog bijgewerkt hebben, maar het geeft een idee van wat er over de vroege Dirk van Babylon gepubliceerd is. Ik heb het ook van het internet.