De Heilige Jeroen van Caravaggio.

Pensioen, wat nu?

28. apr, 2014

Geef uw mening

Afgelopen week ging ik een praatje geven over gezondheid, voor toekomstige gepensioneerden, en ik koos bovenstaand schilderij als motief bij het motto: Pensioen, wat nu? Wat gaan we doen aan onze gezondheid?
Wat blijft er te doen als het werk ophoudt?
MIsschien zin om in uw pen te kruipen? Schrijf ons iets en plaats het op de website via 'Geef uw Mening.'

Aankondiging

April is de wreedste maand, zingt de dichter.  Het is deze keer keer hier ook wel zo.

Voor mij is dit het einde van een tijdperk, en dat geheel om persoonlijke redenen.

We gaan verhuizen en dat brengt allerlei ongemakken met zich mee.

Dientengevolge zal de redactie van uw geliefde website gedurende de hele maand mei gesloten zijn.

Al die tijd zullen we  geen blog en geen dagboek bij houden.

Verder blijft de site natuurlijk wel toegankelijk.

Hier en daar zal ik wel wat gaan prutsen, dus niet schrikken als er want verandert.

In de diashow hieronder de vijf troeven van de huisarts: het alziend oog, het luisterende oor, de fijne neus, de radde tong en het vingertoppengevoel.

Vijf zintuigen voor u!

Vergeestelijking

De Heilige Ignatius houdt de blik op het Goddelijke licht gericht.

Het thema van de maand april is voornamelijk meditatie, en de therapeutische relatie, via een omweg langs de progressieve relaxatie van Edmund Jacobson.

Het is een goed thema om de voorbije periode mee af te sluiten. Ik had het nodig dat eens te zeggen voor ik hier voorlopig de boeken toe doe.  Ik heb het gevoel dat er een nieuwe periode in mijn leven begint en dat zal niet zonder slag of stoot gaan.

Wellicht zal ik op een andere manier met de website moeten omgaan, wat er zal op neerkomen dat ik er minder energie moet in stoppen, dan nu het geval is, want eindeloos is het niet vol te houden.

Ik krijg stilaan het gevoel dat de site wel af is en als ik te lang doorga, zal ik me wellicht te veel blijven herhalen. Intussen is het doel bereikt: een etalage van teksten maken die mijn innerlijke ziel weerspiegelt. Het is intussen heel veel geworden en dat mag eens een keer bezinken.

Het is tijd om de blik naar binnen te keren en eens de vraag te stellen hoe ik nu wil dat het verder gaat.

Daarom dat ik graag eindig op de noot van de therapeutische relatie, waar ik een heel hoge pet van op heb. Wat ik daarover schrijf is meer dan ooit gemeend.

Nu er even niets nieuws meer bij komt, heeft u misschien tijd om op een andere manier naar de website te kijken. In de drie kolommen hieronder geven we een paar tips om op een andere manier naar de site te kijken.

  • Mozaïek

    In het mozaïek vindt u een ordeloos overzicht van onderdelen van de site met een plaatje en een praatje. Ook een manier om ergens te komen, waar u nog niet bent geweest. Klik er op los!

  • Per Maand

    Op het ogenblik dat ik dit schrijf vindt u onder deze titel in het menu tien afleveringen van onze maandelijkse nieuwsbrief, deze inbegrepen. Telkens is er een maandthema uit de bus gekomen.

  • Van horen en ziens

    Onder van horen en ziens is de afgelopen drie maanden veel bijgekomen, aan snippers audio en video, maar er is ook een volledig hoorspel (Molinos!) en het pakkend gezang van Tom Isenbaert.

Tot binnenkort

29. apr, 2014

Direct contact

We zijn er mee weg. De sleutel ligt onder de mat, voor wie graag eens ongestoord wil inbreken. Gedurende een maand neem ik me voor te zwijgen. Ik weet niet of het zal lukken. U kunt me schrijven via direct contact. Er kan enige vertraging op het antwoord zitten, maar wat in het vat zit verzuurt niet.

Met vriendelijke groet,

Dirk van Babylon